Ενημέρωση με ένα κλικ

Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη

«Χθες και την περασμένη νύχτα είδαμε την πόλη μας στα καλύτερά της»

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ήρε σήμερα την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες η οποία είχε επιβληθεί εδώ και μία εβδομάδα με αφορμή τις ταραχές στο περιθώριο των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

«Χθες και την περασμένη νύχτα είδαμε την πόλη μας στα καλύτερά της», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί αίρεται, με άμεση ισχύ.

Η άρση απαγόρευσης συγχρονίζεται με την έναρξη της Φάσης 1 της επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων της οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας, επιτρέποντας την επαναλειτουργία των εργοστασίων και του κλάδου των κατασκευών. Τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα ανοίξουν, αλλά υπό όρους.

Στις 2 Ιουνίου ο Δημοκρατικός δήμαρχος είχε ανακοινώσει την παράταση μέχρι και τις 7 Ιουνίου της απαγορεύσεως κυκλοφορίας, μετά την λεηλασία και τον βανδαλισμό πολλών καταστημάτων ειδών πολυτελείας στο Μανχάταν από διαδηλωτές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας ειρηνικά. Το Σάββατο οι συγκεντρωμένοι αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά η αστυνομία δεν επενέβη, σε αντίθεση με τις προηγούμενες νύχτες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει