Ενημέρωση με ένα κλικ

Κατά της πρόωρης χαλάρωσης μέτρων η Παγκόσμια Ιατρική Ένωση

Προειδοποίηση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι

Προειδοποίηση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, ο οποίος τάσσεται κατά της πρόωρης και υπερβολικής χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε μέσα από την εφημερίδα «Neuer Osnabruecker Zeitung», δηλώνοντας ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγες γνωστές εστίες κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές «κρυφές» εστίες. Επιχειρηματολογεί, παραδειγματίζοντας την Κίνα, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι ασθενείς οι οποίοι έχουν ιαθεί από κορονοϊό, εξακολουθούν να τον μεταδίδουν.

Στην Γερμανία κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη ελεγχθεί, αλλά «και εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος που δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει», αναφέρει επισημαίνοντας ότι με την απελευθέρωση των ταξιδιών και τον τουρισμό έρχονται και νέοι κίνδυνοι. Κάνει μάλιστα λόγο για τους υπερμεταδοτικούς ανθρώπους («superspreaders»), οι οποίοι μεταδίδουν τον ιό σε πολλούς άλλους.

Ο κ. Μοντγκόμερι τονίζει ακόμη κατηγορηματικά ότι δεν πρέπει να επιτραπούν «σε καμία περίπτωση» οι μαζικές εκδηλώσεις. Ενδεχόμενο άνοιγμα των ποδοσφαιρικών γηπέδων για τους θεατές «θα ήταν καταστροφικό και θα μπορούσε να μας φέρει πολύ πίσω», εξηγεί συνιστώντας ακύρωση όλων των κομματικών συνεδρίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος νέας εξάπλωσης του ιού θα αυξηθεί σημαντικά με την πλήρη επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών και των σχολείων. «Πρέπει να βρεθεί η μέση οδός», δηλώνει ο κ. Μοντγκόμερι αναγνωρίζοντας ότι για την προστασία από τον κορωνοϊό, τα παιδιά θα έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι, αλλά από ψυχολογική και παιδαγωγική άποψη, πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο.

Στην ανάγκη προετοιμασίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση νέου κύματος της πανδημίας, αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της Συνέλευσης των Υπουργών Εσωτερικών των ομόσπονδων κρατιδίων, Γκέοργκ Μάιερ (SPD) από την Θουριγγία. Ο κ. Μάιερ τονίζει την ανάγκη μέχρι το φθινόπωρο να έχει συγκεντρωθεί επαρκής ποσότητα υγειονομικού υλικού.

Συγκεκριμένα σχέδια για την διαχείριση ενός δεύτερου κύματος εκπονεί και το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δηλώνει στην αυριανή «Welt» ότι τα μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να συνεργαστούν στενά προκειμένου η βοήθεια να μπορεί να δοθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Σήμερα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» προχώρησε στην ανακοίνωση 407 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, διαμορφώνοντας σύνολο 183.678 κρουσμάτων. Εντός 24ώρου αναφέρθηκαν ακόμη 33 θάνατοι με το σύνολο θανάτων ν’ανέρχεται σε 8.646. Επιπλέον, 168.900 άτομα θεωρείται ότι έχουν θεραπευθεί, εκ των οποίων οι 400 εντός 24ώρου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει