Ενημέρωση με ένα κλικ

Άνοιγμα σχολείων στην Αυστρία με ταυτόχρονη μείωση κρουσμάτων

Η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει την επαναλειτουργία όλων των σχολικών επιπέδων, πέραν των τελευταίων τάξεων

Μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στην Αυστρία, καταγράφοντας 470 κρούσματα εντός 24ώρου.

Οι νέοι αριθμοί διαμορφώνουν ένα σύνολο 16.638 κρουσμάτων, σε ένα σύνολο 448.534 διενεργηθέντων διαγνωστικών τεστ.Ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει μειωθεί σε 97 εκ των οποίων, μόλις οι 27 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τους συγκεκριμένους αριθμούς συμπληρώνει ο θάνατος 638 ατόμων.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε για την περαιτέρω σταθεροποίηση της κατάστασης της επιδημίας του κορονοϊού στην Αυστρία, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρούντολφ Άνσομπερ, επισημαίνοντας σε σημερινές δηλώσεις του ότι σε επτά από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της χώρες δεν έχει καταγραφεί εντός 24ώρου κανένα νέο περιστατικό, ενώ τις προηγούμενες επτά ημέρες ο αριθμός των νοσούντων στη χώρα μειώθηκε κατά 41%.

Την ίδια στιγμή, η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιστροφή περίπου 300.000 μαθητών σε τάξεις πολυτεχνικών και επαγγελματικών σχολείων καθώς και στους ανώτερους βαθμούς των γενικών δευτεροβάθμιων σχολείων και στις επαγγελματικές σχολές μέσης και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τις 3 Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει την επαναλειτουργία όλων των σχολικών επιπέδων, πέραν των τελευταίων τάξεων, των οποίων έχουν ήδη διενεργηθεί οι απολυτήριες εξετάσεις μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες.

Σχολικές εργασίες δεν υφίστανται πλέον, ενώ, άλλες επιλεκτικές εξετάσεις επίδοσης, όπως διαγωνίσματα, θα πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ενώ ούτε προαιρετικά μαθήματα απαιτούνται πλέον.

Για τους ανώτερους βαθμούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προβλέπονται μαθήματα και το απόγευμα, εκτός της γυμναστικής, ενώ η επιτροπή σχολικής κοινότητας της εκάστοτε περιοχής θα μπορεί επίσης να αποφασίζει για την λειτουργία του σχολείου τα Σάββατα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Χάιντς Φάσμαν, θα εξακολουθήσει να ισχύει η εκ περιτροπής λειτουργία των τάξεων στα σχολεία, στα οποία καταργείται πλέον η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει