Ενημέρωση με ένα κλικ

Πιθανή παράταση του lockdown στην Ισπανία έως τις 21 Ιουνίου

Μετά την παράταση αυτή, η κυβέρνηση θα άρει οποιονδήποτε περιορισμό στις μετακινήσεις των πολιτών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais.

Την επιθυμία παράτασης του lockdown στην Ισπανία, εξέφρασε με δήλωση του ο πρωθυπουργός της χώρας, με το ίδιο να ζητά την παράταση του lockdown, έως τις 21 Ιουνίου, από το κοινοβούλιο.

Μετά την παράταση αυτή, η κυβέρνηση θα άρει οποιονδήποτε περιορισμό στις μετακινήσεις των πολιτών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais.

Κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε στους αρχηγούς των τοπικών κυβερνήσεων, ότι το συγκεκριμένο lockdown, θα αποτελέσει το τελευταίο, με τους ρυθμούς εξάπλωσης του ιού, να έχουν μειωθεί δραματικά.

Το σύνολο νεκρών στην χώρα ανέρχεται σε 27.125, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, με την Ισπανία να θέτει την επιδημία υπό έλεγχο, κατά τα παρόντα φαινόμενα. Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν 271 νέα κρούσματα εντός 24ώρου, διαμορφώνοντας ένα σύνολο 239.228 κρουσμάτων.

Η συγκεκριμένη περίοδος, αποτελεί την λήξη του lockdown, το οποίο είχε επιβάλει η Ισπανία, από τις 14 Μαρτίου, με τους νόμους να επιβάλλουν, μετακίνηση των πολιτών, μόνο για αγορά τροφίμων, για ιατρική βοήθεια ή μετάβαση στην εργασία τους, όταν η τηλεργασία δεν ήταν εφικτή.

Σε αυτή την φάση του lockdown απαγορευόταν καθολικά η κυκλοφορία των παιδιών, με την παρούσα φάση όμως, να άρει σταδιακά τους περιορισμούς αυτούς.

Παρά την αντίθεση της δεξιάς, καθώς και τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα, με αφορμή την παράταση του lockdown, ο Σάντσεθ, κατέληξε σε συμφωνία με το αυτονομιστικό καταλανικό κόμμα Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), το οποίο θα του εξασφαλίσει ότι η κυβέρνηση μειοψηφίας της οποίας ηγείται θα καταφέρει να περάσει το μέτρο στη βουλή.

Το ERC, το οποίο διαθέτει 13 βουλευτές, επανέλαβε χθες ότι θα απέχει από την ψηφοφορία, σύμφωνα με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει στην αριστερή κυβέρνηση να περάσει την πρόταση.

Το ERC ανακοίνωσε την απόφαση απόχης του «με την προϋπόθεση ότι θα είναι η τελευταία παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει