Ενημέρωση με ένα κλικ

Το ούζο “μεθάει” τους Ευρωπαίους- Αύξηση 4,3% στις εξαγωγές ελληνικών αποσταγμάτων

Το τσίπουρο ενισχύει το μερίδιό του στο σύνολο των εξαγωγών ελληνικών αποσταγμάτων, με βάση τα στοιχεία για το 2019, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους ξένους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα της Eurostat για τις εισαγωγές κι εξαγωγές των αλκοολούχων ποτών για το 2019, παρατηρείται αύξηση στον όγκο εξαγωγών ελληνικών αποσταγμάτων για το 2019 κατά 4,30%.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας φαίνετα,ι ότι η Ευρώπη αποτελεί τον κύριο δέκτη των εξαγόμενων αποσταγμάτων, καθώς απορροφά το 80% της συνολικής ποσότητάς τους με βασικότερη χώρα προορισμού τη Γερμανία. Όσον αφορά τις τρίτες χώρες, παρατηρείται κι εκεί αύξηση στις ελληνικές εξαγωγές αποσταγμάτων σε όγκο κατά 7,04%.

Κυριότερο εξαγόμενο προϊόν της ελληνικής ποτοποιίας, αποτελεί το ούζο, καθώς για το 2019 καταλαμβάνει το 68% (σε όγκο) του συνόλου των εξαγωγών ελληνικών αποσταγμάτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα από τα αποτελέσματα τις έρευνας αποκαλύπτεται και η συμβολή του κλάδου αλκοολούχων στα φορολογικά έσοδα, καθώς τα έσοδα από τον ΕΦΚ στα αλκοολούχα ποτά διαμορφώθηκαν το 2019 σε 291 εκ. ευρώ, σε αντίθεση με τα ανταγωνιστικά προϊόντα (μπύρα, κρασί) που τα έσοδα από τον ΕΦΚ κυμάνθηκαν σε χαμηλότερες τιμές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει