Ενημέρωση με ένα κλικ

Πλήρες άνοιγμα συνόρων εντός Μαΐου στην Αλβανία

Παρά το άνοιγμα των συνόρων, η Αλβανία διατηρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως και την απαγόρευση μαζικών συναθροίσεων.

Με πλήρες άνοιγμα των συνόρων και προετοιμασία για την υποδοχή τουριστών, η Αλβανία προχωρά στο επόμενο βήμα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Έντι Ράμα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με την Αλβανία να μην έχει ανακοινώσει νέους θανάτους λόγω κορονοϊού σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών εβδομάδων.

«Σας λέω ότι τον Μάιο η Αλβανία θα ανοίξει πλήρως, τα σύνορα θα ανοίξουν. Πρόκειται να προετοιμαστούμε για την τουριστική περίοδο», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την ανάπτυξη της χώρα, απασχολώντας άμεσα 90.000 άτομα και 200.000 έμμεσα. Αποτελεί όμως και έναν από τους πιο πληγέντες τομείς εξαιτίας της πανδημίας του

Ο τουρισμός, μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία στην βαλκανική χώρα που απασχολεί άμεσα 90.000 άτομα και έμμεσα 200.000, είναι ένας από τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αν έρθει ένα δεύτερο κύμα, θα είναι πολύ πιο οδυνηρό από αυτό που ξεπεράσαμε. Θα το αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα».

Παρά το άνοιγμα των συνόρων, η Αλβανία διατηρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως και την απαγόρευση μαζικών συναθροίσεων.

Παράλληλα συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των δημόσιων συγκοινωνιών, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση πολιτών από τέσσερις κόκκινες ζώνες, μεταξύ αυτών και τα Τίρανα.

Η παρούσα ανακοίνωση συμβαδίζει με 5 νέα κρούσματα εντός 24ώρου, σε ένα σύνολο 969 κρουσμάτων και 31 θανάτων.

Οι τρέχουσες περιπτώσεις αφορούν 167 νοσούντες, 14 νοσηλευόμενους εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Με μόλις πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 167 άτομα νοσούν σήμερα από την Covid-19, που έχει σκοτώσει 31 Αλβανούς και μολύνει συνολικά 969.

Από τους 14 ανθρώπους που νοσηλεύονται, τρεις βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει