Ενημέρωση με ένα κλικ

Προειδοποίηση της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης για το «πρόωρο» άνοιγμα συνόρων

«Θα συμβούλευα την κυβέρνηση να κρατήσει τα σύνορα κλειστά – και μάλιστα και προς τις δύο κατευθύνσεις»

Προειδοποίηση εξέδωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, σχετικά με τους κινδύνους που επιφυλλάτει ένα «πρόωρο» άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό, ενώ κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι ενεργεί με γνώμονα την οικονομία και όχι την υγεία.

«Θα συμβούλευα την κυβέρνηση να κρατήσει τα σύνορα κλειστά – και μάλιστα και προς τις δύο κατευθύνσεις», δηλώνει ο κ. Μοντγκόμερι στις εφημερίδες του γερμανικού Ομίλου Funke προσθέτοντας ότι «για λόγους υγείας» το καλύτερο θα ήταν η παραμονή των ανθρώπων στον τόπο κατοικίας τους.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο Γερμανός γιατρός επισημαίνει τον κίνδυνο «η νέα χαλάρωση να οδηγήσει σε διαγωνισμό πλειοδοσίας: Ποιος θα ανοίξει περισσότερο, ποιος θα ανοίξει πιο γρήγορα». Τονίζει δε ότι ο κίνδυνος νέου κύματος κορονοϊού αυξάνεται μέσω των ταξιδιών, εκτιμώντας ότι «θα είναι σκληρότερο από το πρώτο, διότι δεν θα είμαστε τόσο προσεκτικοί».

Ο ίδιος θεωρεί την νέα ελευθερία για ταξίδια επικίνδυνη, ενώ η αναμενόμενη αύξηση ταξιδιών προς την Γερμανία, συνεπάγεται ο κίνδυνος αύξησης νέων κρουσμάτων.

«Το άνοιγμα των συνόρων είναι πρόωρο. Η κυβέρνηση ενεργεί εδώ αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους – και υποτιμά τον υγειονομικό κίνδυνο. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε ακόμη στην κανονικότητα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει