Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταθερή η κατάσταση στην Ιταλία με 242 θανάτους εντός 24ώρου

Αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης Κόντε, οι οποίες θα αφορούν την επαναλειτουργία των οργανωμένων και ελεύθερων παραλιών στην χώρα.

Θετικότεροι οι αριθμοί σε σχέση με χθες όσον αφορά την πορεία του κορονοϊού στην Ιταλία.

Το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία ανέρχεται σε 223.885, ενώ οι νεκροί σε 31.610. Παράλληλα, οι ιαθέντες ανέρχονται σε 120.205.

Οι θάνατοι εντός 24ώρου δηλώνονται σε 242, ενώ καταγράφηκαν 789 νέα κρούσματα. Οι ασθενείς οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί στον ίο είναι 4.977.

Ταυτόχρονα 808 ασθενείς παραμένουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ το σύνολο των εισαχθέντων σε νοσοκομεία είναι 10.792. Για 60.470 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε, με 203 λιγότερα κρούσματα. Ταυτόχρονα παρουσιάζει μείωση λαι ο αριθμός των νεκρών, με 20 λιγότερους νεκρούς σε σχέση με χθές. Οι δε ιασθέντες είναι 2.230 περισσότεροι από χθες.

Για τεσσαρακοστή πρώτη ημέρα συνεχίζεται η μείωση των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ για ένατη ημέρα μειώνεται και ο αριθμός ασθενών οι οποίοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες αναμένεται η πραγματοποίηση νέου υπουργικού συμβουλίου το οποίο και θα εγκρίνει την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης σε όλη την χώρα.

Οι ως τώρα πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι διάφορες περιφέρειες θα μπορέσουν να επιτρέψουν το άνοιγμα των καταστημάτων από τις 18 του μηνός. Υπάρχουν ακόμη κάποιες αμφιβολίες, όμως, για την Λομβαρδία, στην οποία συνεχίζει να καταγράφεται, καθημερινά, περίπου το 50% του αριθμού των νέων κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό.

Παράλληλα αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης Κόντε, οι οποίες θα αφορούν την επαναλειτουργία των οργανωμένων και ελεύθερων παραλιών στην χώρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει