Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίθεση ενόπλων σε νοσοκομείο του Αφγανιστάν με 13 νεκρούς

«Το νοσοκομείο ήταν γεμάτο ασθενείς και γιατρούς. Επικράτησε ο απόλυτος πανικός στο εσωτερικό»

Την δολοφονία 13 ατόμων, ανάμεσά τους δύο νεογνά, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, έπειτα από επίθεση ενόπλων κατά δημόσιου νοσοκομείου στο Αφγανιστάν, εντός του οποίου λειτουργεί μαιευτική κλινική της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

«Σήμερα, οι τρομοκράτες σκότωσαν 13 αθώους ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο μωρά, κατά την επίθεση στο νοσοκομείο. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται μητέρες και νοσηλεύτριες», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι Αφγανικές Δυνάμεις Ασφαλείας βοήθησαν περί τα εκατό άτομα, ανάμεσά τους δύο αλλοδαποί, κατά την διάρκεια μιας πολύωρης επιθέσεως όταν ένοπλοι εισέβαλλαν το πρωί στο νοσοκομείο στην συνοικία Νταστ-ε-Μπάρχι της αφγανικής πρωτεύουσας.

«Το νοσοκομείο ήταν γεμάτο ασθενείς και γιατρούς. Επικράτησε ο απόλυτος πανικός στο εσωτερικό», δήλωσε μετά την έναρξη της επίθεσης παιδίατρος που κατόρθωσε να διαφύγει.

Ειδικές δυνάμεις του αφγανικού στρατού επενέβησαν με τις συγκρούσεις να χαρακτηρίζονται ως πολύωρες.

Μετάδοση του Al Jazeera, αναφέρει απομάκρυνση νεογνών και μητέρων από τον χώρο του νοσοκομείου από Αφγανούς στρατιώτες.

Η επίθεση σημειώθηκε 24 ώρες μετά τις διαδοχικές εκρήξεις χθες τεσσάρων ναρκών στον βόρειο τομέα της Καμπούλ, οι οποίες προκάλεσαν τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσά τους και ενός παιδιού.

Πληροφορίες της Αμερικανικής υπηρεσίας παρακολούθησης εξτρεμιστικών οργανώσεων SITE, αναφέρουν ανάληψη ευθύνης για την επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει