Ενημέρωση με ένα κλικ

Ευθύνες κατά της διοίκησης του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle για την διασπορά κορονοϊού

Ευθύνες στη διοίκηση, για τη διάδοση του κορονοϊού στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, επέρριψε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί. Το αεροπλανοφόρο αποτέλεσε εστία κορονοϊού με πάνω από 1000 ναύτες να προσβάλλονται, με την Παρλί να καταλογίζει στο επιτελείο λάθη τα οποία έγιναν για την αντιμετώπιση της νόσου.

Οι 23 εκ των 24 νοσηλευομένων ναυτών έχουν αναρρώσει πλήρως, δήλωσε η Παρλί ενώπιον της επιτροπής άμυνας της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

«Βάσει των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει σήμερα, υπήρξαν λάθη στα μέτρα που ελήφθησαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού» επισήμανε η Γαλλίδα υπουργός.

«Η έρευνα που διεξήχθη δείχνει ότι οι διοικητές του πλοίου και οι ιατρικοί σύμβουλοί τους υπερεκτίμησαν την ικανότητα του αεροπλανοφόρου και του στολίσκου του να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό».

Η έρευνα που διεξάγεται, καταδεικνύει την εμφάνιση του κορονοϊού στο αεροπλανοφόρο μεταξύ μιας στάσης στην Κύπρο στα τέλη Φεβρουαρίου και μιας στάσης το διάστημα 13-16 Μαρτίου στο Μπρεστ, λιμάνι της δυτικής Γαλλίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει