Ενημέρωση με ένα κλικ

Κροατία: Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην επαναλειτουργία των σχολείων

Την αντίθεσή τους στην επαναλειτουργία των σχολείων στις 11 Μαΐου εκφράζουν, σε επιστολή τους προς τον Κροάτη πρωθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς, οι εκπαιδευτικοί της χώρας, υπογραμμίζοντας πως δεν έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

«Οι βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο σχολείο δεν έχουν διασφαλιστεί και τα προβλεπόμενα προστατευτικά μέτρα δεν είναι δυνατά, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία των μαθητών και τον χώρο στον οποίο θα βρίσκονται», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στην υπουργό Παιδείας Μπλαζένκα Ντίβιακ και τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Κρούνοσλαβ Τσαπάκ.

«Γονείς σε όλη την Κροατία καλούνται να υπογράψουν μια δήλωση ότι στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με δική τους ευθύνη. Πολλοί από αυτούς είναι δυσαρεστημένοι με την επιλογή των παιδιών που μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο», επισημαίνεται στην ίδια επιστολή.

«Η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο δεν μπορεί να είναι ευθύνη των γονέων και τα άτομα (η κυβέρνηση και το υπουργείο) που αποφασίζουν να ανοίξουν ξανά τα σχολεία θα πρέπει να είναι υπεύθυνα για αυτό. Οι γονείς πρέπει να είναι σίγουροι ότι έχουν διασφαλιστεί όλες οι προϋποθέσεις ασφάλειας καθώς και ότι θα δοθεί ο απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός», προστίθεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει