Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Μειώνονται θάνατοι και νοσηλείες στη Γαλλία

Το σχέδιο παρακολούθησης του ιού

Ο νέος κορονοϊός προκάλεσε 218 επιπλέον θανάτους στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο σε 24.594 θύματα από την 1η Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Ζερόμ Σαλμόν, γενικός διευθυντής Υγείας.

Οι νοσηλείες σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζουν να μειώνονται σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, φέρνοντας τον συνολικό σχετικό αριθμό σε 25.887 από 26.283 εχθές.

Η κορύφωση είχε καταγραφεί στις 9 Απριλίου με σχεδόν 7.200 ασθενείς σε ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα, 26.283 ασθενείς νοσηλεύονται για μόλυνση από την ασθένεια Covid-19 της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ έπεσε στους 3.878 από 4.019.

Επίσης, από την αρχή της κρίσης σχεδόν 50.000 ασθενείς, 49.476 για την ακρίβεια, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αναρρώνοντας, μετά την έναρξη της πανδημίας, τόνισε ο Σαλμόν.

Επιπλέον και εν αναμονή της χαλάρωσης των μέτρων απαγόρευσης που προγραμματίζεται από τις 11 Μαΐου, η κυβέρνηση έχει θέσει 35 διοικητικά διαμερίσματα στο «κόκκινο», συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της περιοχής του Παρισιού και του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας.

Αυτός ο χάρτης, ο οποίος θα ενημερώνεται, δείχνει την κυκλοφορία του ιού και τις εντάσεις στις ικανότητες σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τα διοικητικά διαμερίσματα πρέπει να χωρίζονται σε «κόκκινα» και «πράσινα».

Στα τελευταία, με μικρότερη παρουσία του κορονοϊού, θα επιτρέπεται μια πιο διευρυμένη αποκλιμάκωση των μέτρων.

Μακρόν: Η 11η Μαΐου δεν σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποίησε σήμερα, 1 Μαΐου, ότι η άρση του εθνικού lockdown στις 11 Μαΐου θα είναι μόνο ένα πρώτο βήμα στις προσπάθειες της χώρας να ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως είπε ο Μακρόν σε ομιλία του με αφορμή τη σημερινή Πρωτομαγιά, «η 11η Μαΐου δεν θα σηματοδοτήσει το πέρασμα στην κανονικότητα. Θα υπάρξουν πολλές φάσεις και η 11η Μαΐου θα είναι μια από αυτές».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει