Ενημέρωση με ένα κλικ

Κύπρος: Εξέγερση κρατουμένων λόγω θετικού κρούσματος

Έκαψαν στρώματα στην ΑΔΕ Λεμεσού

Στα αστυνομικά κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορονοϊού, επικράτησε εξέγερση κρατουμένων και αναστάτωση εχθές το βράδυ.

Συγκεκριμένα, αλλοδαπός κρατούμενος που τελούσε υπό κράτηση, υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό με θετική ένδειξη και αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα πρωτόκολλα για απομάκρυνση του, για ιχνηλάτηση και για απολύμανση των χώρων.

Για τον κρατούμενο, λήφθηκε η απόφαση για μεταφορά του σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, γεγονός το οποίο έφερε διαμαρτυρίες και την εξέγερση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συγκρατούμενοι του, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του, αντέδρασαν με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φασαρία και να βάλουν φωτιά σε στρώματα.

Αμέσως μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού επενέβησαν για να επιβάλουν την τάξη και να κατασβήσουν τις φωτιές που άναψαν σε τρία στρώματα.

Ο αλλοδαπός τελικά που είναι θετικός στον ιό, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο EDEN, όπου και κρατείται φρουρούμενος από την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, άρχισε η διαδικασία ιχνηλάτησης, ενώ υπάρχει αγωνία για το εάν ο αλλοδαπός μετέδωσε τον ιό σε αστυνομικούς και κρατούμενους με τους οποίους ήρθε σε επαφή, οι οποίοι θα υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει