Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Περισσότερα κρούσματα από την Κίνα στην Ρωσία

Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα στη Ρωσία - 1.073 οι νεκροί στην χώρα

Η Ρωσία έχει καταγράψει πλέον περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας του Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός, από εκείνα της Κίνας.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε 7.099 νέα κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, αυξάνοντας τον συνολικό επιβεβαιωμένο αριθμό κρουσμάτων σε 106.498 σε όλη τη χώρα.

Στην Κίνα έχουν καταγραφεί λιγότερα από 90.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι στιγμής.

Ακόμη 101 ασθενείς με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των νεκρών στη Ρωσία σε 1.073.

Η Ρωσία, η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου, βρίσκεται σε lockdown από τα τέλη Μαρτίου, όμως αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε σε αριθμό κρουσμάτων το Ιράν και την Κίνα.

Οι αρχές άρχισαν να παρατηρούν μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων αυτό τον μήνα, αφού τον προηγούμενο καιρό κατέγραφαν πολύ λιγότερες λοιμώξεις σε σχέση με άλλες χώρες.

Πλέον η Ρωσία βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα του lockdown, γεγονός που σε συνδυασμό με την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου επηρεάζει αρνητικά την οικονομία της, η οποία οδεύει προς συρρίκνωση 4-6%, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα.

Η Ρωσία έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις προς την Κίνα από τις 14 Φεβρουαρίου και έκλεισε τα χερσαία σύνορά της τον Ιανουάριο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει