Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: 1.330 θάνατοι σε 24 ώρες στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν άλλοι 1.330 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα αυτή θρηνεί πλέον 54.841 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 964.937 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα που πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την πανδημία, σε αριθμό θανάτων όσο και κρουσμάτων μόλυνσης.

Πέντε ακόμα πολιτείες ετοιμάζονται για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Άλλη μια ομάδα Πολιτειών ετοιμάζεται να άρουν τους περιορισμούς από αυτήν την εβδομάδα, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών δημόσιας υγείας, τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος βλέπει το ποσοστό ανεργίας για αυτόν τον μήνα να φτάνει ή και να ξεπερνά το 16%.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η αύξηση των επαφών μπορεί να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα κρουσμάτων της Covid-19, της ασθένειας που προκαλείται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 και έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 54.300 Αμερικανούς.

Το Κολοράντο, το Μισισίπι, η Μινεσότα, η Μοντάνα και το Τενεσί, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Πολιτειών, θα αρχίσουν το πείραμα της επανεκκίνησης της οικονομίας, χωρίς όμως να διαθέτουν την υποδομή για διαγνωστικές εξετάσεις και ιχνηλάτιση των επαφών, που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί μια αναζωπύρωση των μολύνσεων. Η Τζόρτζια, η Οκλαχόμα, η Αλάσκα και η Νότια Καρολίνα έχουν ήδη κάνει τα βήματα για να ξανανοίξουν την οικονομία τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει