Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Deutsche Bank απέρριψε αίτημα γερουσιαστών για αποκάλυψη λεπτομερειών από δάνεια του Ντόναλντ Τράμπ

Σε απόρριψη επίσημου αιτήματος από τέσσερις γερουσιαστές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ελίζαμπεθ Γουόρεν, προχώρησε η Deutsche Bank

Σε απόρριψη επίσημου αιτήματος από τέσσερις γερουσιαστές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ελίζαμπεθ Γουόρεν, προχώρησε η Deutsche Bank. Το αίτημα αφορούσε αποκάλυψη λεπτομερειών σχετικά με τις επαφές και τις επαφές της τράπεζας με την οικογενειακή επιχείρηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ζητήσει από την τράπεζα επιείκεια σε ορισμένα από τα δάνεια του.

Με επιστολή προς την Deutsche Bank, οι γερουσιαστές των Δημοκρατικών Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, Σέροντ Μπράουν, Κρις Βαν Χόλλεν και Ελίζαμπεθ Γουόρεν, πρώην υποψήφια για την προεδρία, ανέφεραν ότι οι επαφές μεταξύ της τράπεζας με έδρα τη Φρανκφούρτη και του Trump Organisation δημιουργεί «ανησυχητικές νέες υποψίες για το βαθμό στον οποίο η Deutsche Bank ασκεί επιρροή πάνω στον πρόεδρο και αμφιβολίες για το αν «κατά πόσον οι αξιωματούχοι της διοίκησης θα προσέφεραν ρυθμιστική εύνοια στη γερμανική τράπεζα».

Εκ μέρους της Deutsche Bank, η δικηγορική εταιρεία Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP απάντησε στην επιστολή αναφέροντας ότι «υπάρχει κρίσιμη νομική διάκριση μεταξύ ερευνών που διεξάγονται σύμφωνα με κανόνες του Κογκρέσου που έχουν εγκριθεί από δεόντως εξουσιοδοτημένες επιτροπές, αφενός, και αιτήματα πληροφόρησης που υποβάλλονται από μεμονωμένα μέλη, αφετέρου.»

Η Deutsche Bank πρέπει να σέβεται τα νομικά και συμβατικά όρια που υπάρχουν όσον αφορά τις εμπιστευτικές πληροφορίες, ανέφερε. Στο πρόσφατο παρελθόν ο Αμερικανός πρόεδρος κινήθηκε νομικά εναντίον της Deutsche Bank, με σκοπό να μην διαρρεύσουν πληροφορίες όσον αφορά δάνειά του στο Κογκρέσο.

«Η Deutsche Bank πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις μας», δήλωσε η Γουόρεν σε απάντηση μέσω email.

«Είναι εξωφρενικό που δεν γνωρίζουμε τις μυστικές χάρες που μπορεί να κάνει η τράπεζα στον Πρόεδρο και την οικογένειά του – ή τις χάρες που η τράπεζα δέχεται ως αντάλλαγμα. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για να λογοδοτήσει ο πρόεδρος για τις συγκρούση συμφερόντων του. »

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει, το γεγονός, αναφέροντας μόνο ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας παραμένει «δεσμευμένη να συνεργαστεί με εγκεκριμένες έρευνες».

Εκπρόσωποι του Trump Organisation προσέγγισαν το βραχίονα του Private Banking της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη στα τέλη του περασμένου μήνα, με την πανδημία του κορονοϊού να προκαλέι αναταραχή στην παγκόσμια οικονομία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει