Ενημέρωση με ένα κλικ

Επανέναρξη αθλητικών δρώμενων στην Πολωνία εντός Μαΐου

Την επανέναρξη των αθλητικών δρώμενων, σχεδιάζει η Πολωνία με το άνοιγμα αθλητικών χώρων να σχεδιάζεται στις 4 Μαΐου ενώ η δράση στην πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου στις 29 Μαΐου.

Η χαλάρωση περιορισμών ξεκίνησε στην Πολωνία νωρίτερα τον Απρίλιο, με κύριο επιχείρημα το  υπερβολικό κόστος στην οικονομία. Άνοιξε και πάλι δάση και πάρκα ενώ χαλάρωσε τους κανόνες σχετικά με τον αριθμό των πελατών στα καταστήματα. Μέχρι σήμερα στην Πολωνία καταγράφονται 11.067 κρούσματα και 499 θάνατοι, με συνολικό πληθυσμό 38 εκατομμύρια.

«Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό τμήμα της εθνικής οικονομίας, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, και γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να αποκατασταθεί η ομαλότητα», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το επόμενο στάδιο της χαλάρωσης των περιορισμών στον αθλητισμό θα περιλάβει την εκ νέου λειτουργία κλειστών αθλητικών χώρων, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν οι πισίνες και τα γυμναστήρια.

Η Πολωνία θα επιτρέψει επίσης τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων της κορυφαίας κατηγορίας κεκλεισμένων των θυρών στα τέλη Μαΐου καθώς και αγώνων μοτοσικλέτας στα μέσα Ιουνίου.

Ο Μοραβιέτσκι δήλωσε πως δύο εξειδικευμένα αθλητικά κέντρα θα υποδεχθούν τους Πολωνούς αθλητές οι οποίοι προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι έχουν αναβληθεί για το 2021.

«Ελπίζω πως οι αθλητές μας θα επιστρέψουν από τους Ολυμπιακούς μ’ έναν σάκο γεμάτο μετάλλια», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Αθλητισμού Ντανούτα Ντμόβσκα-Αντρέγιουκ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει