Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Η Γερμανία προετοιμάζεται για δεύτερο κύμα επιδημίας

«Το δεύτερο κύμα της covid-19 ενδέχεται "να είναι πιο βίαιο" από το πρώτο»

Η Γερμανία σχεδιάζει τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες σε εκθεσιακό κέντρο στο Βερολίνο όπου μεγάλες άδειες αίθουσες θα μετατραπούν σε νοσοκομείο.

Στον χώρο αυτό θα μπορούν να νοσηλευθούν σε μερικές εβδομάδες, έως και 1.000 ασθενείς προκειμένου να απορροφηθεί το δεύτερο κύμα των κρουσμάτων της Covid-19 για το οποίο προετοιμάζεται η Γερμανία, η οποία εμφανίζεται συχνά ως μοντέλο αντιμετώπισης της επιδημίας.

Τα νοσοκομεία είναι έτοιμα για μια νέα άνοδο των κρουσμάτων που ενδέχεται να εμφανιστεί αμέσως μετά την άρση του lockdown.

Όπως σχολίασε την Τρίτη ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λαρς Σάαντε, υπάρχει «θεμελιώδης κίνδυνος οι μολύνσεις να αυξηθούν ξανά αν το σύνολο των περιοριστικών μέτρων αρθεί πρόωρα».

Ο ιολόγος, Κρίστιαν Ντρόστεν, του πανεπιστημίου Σαριτέ του Βερολίνου μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR, προειδοποίησε εχθές Πέμπτη 23 Απριλίου πως «το δεύτερο κύμα της covid-19 ενδέχεται “να είναι πιο βίαιο” από το πρώτο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ιός θα εξακολουθήσει να εξαπλώνεται στη Γερμανία τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες και αυτό το καλοκαίρι», ο Ντρόστεν προειδοποίησε επίσης και για το «ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων της Covid-19 παντού ταυτόχρονα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει