Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Αίρεται σταδιακά το lockdown στην Ισπανία

Έως σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα περισσότερα από 208.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε ενώπιον του κοινοβουλίου, πως η Ισπανία θα αρχίσει να επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα, μετά τις 15 Μαΐου.

Το ισπανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει την επέκταση του lockdown έως τις 9 Μαΐου.

Η άρση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί αργά και σταδιακά, τόνισε εχθές, 22 Απριλίου, ο Σάντσεθ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας. Το lockdown επιβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία στις 14 Μαρτίου.

Ο αριθμός των θανάτων στην Ισπανία αυξήθηκε ελαφρώς τις τελευταίες ημέρες, αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται. Έως σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα περισσότερα από 208.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι αναμένει μια πρώτη συναίνεση στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

«Περιμένω αύριο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να επιτύχει μια πρώτη συναίνεση γιατί είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Σάντσεζ στο κοινοβούλιο.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου 1,5 τρις ευρώ το οποίο θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού.

Το ταμείο που προτείνει η Μαδρίτη θα χρηματοδοτείται από «ομόλογα στο διηνεκές» (perpetual bond) που θα εκδώσουν τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα χρήματα που θα δοθούν θα θεωρούνται μεταφορά μετρητών και όχι χρέος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει