Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Έμειναν άνεργοι 26,5 εκατομμύρια Αμερικανοί

Η πανδημία του κορονοϊού επέφερε το μεγαλύτερο χτύπημα στην απασχόληση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο χτύπημα στην απασχόληση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, καθώς μέσα σε μόλις πέντε εβδομάδες έχασαν τη δουλειά τους 26,5 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Μόνο μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, υπέβαλαν αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Αμερικανοί

Οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας ανήλθαν στα 4,43 εκατομμύρια στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 18 Απριλίου, αριθμός οριακά μειωμένος σε σύγκριση με τους 5,24 εκατομμύρια ανέργους της προηγούμενης εβδομάδας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Εάν υποθετικά όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση χορήγησης επιδόματος ανεργίας προσμετρηθούν ως άνεργοι, τότε τα τελευταία στοιχεία παραπέμπουν σε ποσοστό ανεργίας για τον Απρίλιο στο 20%, σχεδόν διπλάσιο του 10% κατά την κορύφωση της ύφεσης του 2009.

Το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία δημιουργεί «στρατιές» ανέργων, εξανεμίζοντας μέσα σε πέντε εβδομάδες σχεδόν όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία μετά την πιστωτική κρίση του 2008.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει