Ενημέρωση με ένα κλικ

Γερμανία: 110 νέοι θάνατοι από κορονοϊο – Συνολικά 4.415 νεκροί

Άλλοι 110 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 4.404, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθαν σε 1.775, με το σύνολό τους να φθάνει πλέον τα 141.672, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Γερμανική Διεπιστημονική Ένωση για την Εντατική Θεραπεία και την Ιατρική Επειγόντων Περιστατικών (DIVI), περίπου 13.000 κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Γερμανία είναι αυτή τη στιγμή ελεύθερες, σε σύνολο 30.000 κλινών.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ούβε Γιάνσενς, «επιτέλους υπάρχει μια αξιόπιστη επισκόπηση των δυνατοτήτων της Γερμανίας». Ο ίδιος πάντως τονίζει ότι με αυτό το δεδομένο η ιατρική και πολιτική κοινότητα «μπορεί να πάρει μια ανάσα», αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε σε «απατηλή ευφορία», καθώς «δεν έχουμε ούτε κατά διάνοια ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο».

Ο αριθμός των θανάτων είναι χαμηλότερος από αυτούς που διαπιστώθηκαν χθες Κυριακή (184) αλλά και προχθές Σάββατο (299), ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ανοίγουν καταστήματα στην Γερμανία

Η Γερμανία από σήμερα επιχειρεί το τo πρώτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, με την κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ να επιτρέπει το άνοιγμα των μικρότερων καταστημάτων, αίροντας το μέτρο προσωρινής αναστολής λειτουργίας εξαιτίας του κορονοϊού.

Με περισσότερα από 140.000 κρούσματα και 4.415 θανάτους η επιδημία στη Γερμανία «είναι υπό έλεγχο και διαχειρίσιμη», εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Το προσωρινό «λουκέτο» είχε στοιχίσει στις γερμανικές επιχειρήσεις λιανικής σχεδόν 30 δισ. ευρώ σε χαμένες πωλήσεις, ωθώντας πολλά καταστήματα στα πρόθυμα της χρεοκοπίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει