Ενημέρωση με ένα κλικ

Αισιόδοξη η παρούσα κατάσταση στην Γαλλία

Δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρντ Φιλίπ και του γενικού διευθυντή Υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλομόν

Αισιοδοξία προσδίδει η παρούσα κατάσταση στη Γαλλία, με την πανδημία του κορονοϊού, να παρουσιάζει «ήπια πτώση» νέων κρουσμάτων σύμφωνα με τις Αρχές.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλομόν, απευθυνόμενος στον γαλλικό λαό μαζί με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρντ Φιλίπ, ανακοίνωσε 395 νέους θανάτους εντός 24ώρου. Με τα νέα νούμερα η Γαλλία καταγράφει νέο σύνολο 19.718 νεκρών από την 1η Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκε το πρώτο θύμα κορονοϊού στη χώρα.

Την παρούσα στιγμή, 30.610 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας εκ των οποίων οι 5.744 βρίσκονται διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των βαριά ασθενών στη Γαλλία μειώνεται σταθερά, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ξεπερνά τους 7.000 πριν από δέκα ημέρες.
Ο Εντουάρντ Φιλίπ εξήρε τα μέτρα περιορισμού, σημειώνοντας, ότι είχαν αποτέλεσμα στην αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Παρατηρήσαμε πως η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων σεβάστηκαν τις οδηγίες» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ο Φιλίπ τόνισε πως στο ζενίθ της κρίσης του κορονοϊού, η Γαλλία χρειάστηκε 7.100 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς προσβεβλημένους από κορονοϊό, ενώ στη χώρα υπήρχαν διαθέσιμες 10.500. Ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό η προσπάθεια να συνεχιστεί ώστε να μην φτάσει το σύστημα υγείας τα όριά του.

«Καταφέρουμε χτυπήματα ενάντια στην επιδημία. Η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά, αργά, αλλά σταθερά. Η ελπίδα αναγεννάται, αλλά δεν έχουμε βγει από την κρίση»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει