Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράταση των μέτρων καραντίνας στην Ισπανία

Παράταση μέτρων καραντίνας στην Ισπανία έως τις 9 Μαΐου

Σε παράταση μέτρων καραντίνας για δύο ακόμη εβδομάδες, περνά η Ισπανία με την νέα καταληκτική ημερομηνία άρσης των μέτρων να ορίζεται η 9η Μαΐου.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ, με την Ισπανία να μετρά πάνω από 20.000 νεκρούς, εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Σάντσεθ επισήμανε, εντούτοις, ότι τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης θα χαλαρώσουν για τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να βγαίνουν με «περιορισμένο» τρόπο και «υπό όρους προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση» της νόσου από τις 27 Απριλίου χωρίς να έχουν το δικαίωμα αυτό εξ ενάρξεως της καθολικής καραντίνας την 14η Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο Ισπανός πρωθυπουργός, θα ζητήσει από το κοινοβούλιο της χώρας να δώσει το πράσινο φως για την τρίτη κατά σειρά δεκαπενθήμερη παράταση των μέτρων καραντίνας, που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Η Ισπανία επέτρεψε αυτήν την εβδομάδα την επαναλειτουργία ορισμένων τομέων της οικονομίας, όπως της βιομηχανίας. Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία των πολιτών παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και βγαίνουν μονάχα για ανάγκες όπως το να αγοράσουν τρόφιμα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει