Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράταση στο κλείσιμο συνόρων μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά

Την παράταση επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό

Την παράταση κλεισίματος των συνόρων κατά 1 μήνα, αποφάσισαν αμφότερες ΗΠΑ και Καναδάς, με ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

«Επιβεβαιώνω σήμερα ότι ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για να παραταθεί κατά 30 ημέρες το κλείσιμο των συνόρων για τις μη απαραίτητες μετακινήσεις», επισήμανε ο Τριντό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί καθημερινά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε αυτήν την εβδομάδα ότι θα ήθελε τα σύνορα, που έχουν κλείσει εδώ και 3 εβδομάδες, να είναι «μεταξύ των πρώτων» που θα ξανανοίξουν, την ώρα που η Οτάβα εκτιμά ότι θα χρειαστούν «περισσότερες εβδομάδες».

«Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, που θα επιτρέψει στους πολίτες σε κάθε πλευρά των συνόρων να είναι ασφαλείς», ανέφερε ο Τριντό. «Είναι ένα νέο παράδειγμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» και θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι συναλλαγές μεταξύ των δύο εμπορικών εταίρων, παρά την πανδημία.

Ως τώρα αμφότερες ΗΠΑ και Καναδάς, έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, με τον Καναδά να επιβεβαιώνει 32.412 κρούσματα και 1.346 νεκρούς ενώ οι ΗΠΑ πάνω από 700.000 κρούσματα και 37.000 νεκρούς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει