Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορoνοϊός: Τα 25.000 πλησιάζουν τα κρούσματα στη Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 3.388 νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, αύξηση ρεκόρ σε διάστημα 24 ωρών, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα πλέον να φτάνει τα 24.490, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης της επιδημίας.

Άλλοι 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της covid-19 το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να φτάνει τους 198.

Στο μεταξύ η Μόσχα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναθεωρήσει το σύστημα παροχής άδειας μετακίνησης για τους κατοίκους της μετά τη δημιουργία τεράστιων ουρών αναμονής στο μετρό λόγων των ελέγχων που διενεργούνταν.

Χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν πολλές φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν μεγάλες ουρές αναμονής στους σταθμούς του μετρό κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου αυτού που επιβλήθηκε ώστε οι αρχές να ελέγχουν αν οι πολίτες τηρούν τους κανόνες της καραντίνας.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ζήτησε πολύ γρήγορα την αναστολή των ελέγχων, παραδεχόμενος τη δυσλειτουργία του συστήματος.

«Οι ουρές εξαλείφθηκαν και η κατάσταση εξομαλύνθηκε. Στο μέλλον πρέπει να περάσουμε στον αυτόματο έλεγχο» των αδειών μετακίνησης, έγραψε στο Twitter.

Η αστυνομία της Μόσχας, που διενεργούσε τους ελέγχους στις εισόδους του μετρό, εξήγησε από την πλευρά της ότι οι ουρές σχηματίστηκαν καθώς δεν διέθετε επαρκές προσωπικό και κάλεσε τους Μοσχοβίτες να σχεδιάζουν νωρίτερα τις μετακινήσεις τους και να διατηρούν αποστάσεις μεταξύ τους.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι υπήρξαν μποτιλιαρίσματα στις εισόδους της Μόσχας λόγω των ελέγχων που γίνονταν στα αυτοκίνητα.

Η ρωσική πρωτεύουσα, το σύστημα υγείας της οποίας έχει φτάσει στα όριά του λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, υιοθέτησε αυτό το σύστημα ηλεκτρονικής παροχής άδειας μετακίνησης για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς ή το αυτοκίνητό τους. Δεν αφορά τις μετακινήσεις με τα πόδια ή αυτές που γίνονται για το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο.

Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 3,2 εκατομμύρια άδειες έχουν εκδοθεί από τη Δευτέρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει