Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα στην Ιταλία

Ρεκόρ προστίμων καταγράφηκε τη δεύτερη ημέρα του Καθολικού Πάσχα

«Βροχή» έπεσαν τα πρόστιμα εχθές δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών στην Ιταλία, που επιβλήθηκαν λόγω παραβίασης των κανόνων της υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως έκαναν σήμερα γνωστό οι ιταλικές αρχές, πρόκειται για μεγάλη αύξηση των παραβάσεων που καταγράφηκε μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, όταν και οι έλεγχοι ξεπέρασαν τις 252.000.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 16.545 πολίτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν εκτός σπιτιού χωρίς βάσιμη αιτία.

Οι 88 από αυτούς, είχαν υπογράψει αναληθή υπεύθυνη δήλωση και 29 είχαν σπάσει την καραντίνα, παρά το ότι είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Παράλληλα, από νωρίς σήμερα το πρωί, η οικονομική αστυνομία της χώρας πραγματοποιεί εφόδους στον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας του Μιλάνου, το «Pio Albergo Trivulzio», και σε άλλους τέσσερις, στην ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας.

Πρόκειται για την συνέχεια εισαγγελικής έρευνας για να εξακριβωθεί αν οι διευθύνσεις των οίκων ευγηρίας ευθύνονται για εκ προμελέτης ανθρωποκτονία, σε ότι αφορά τον θάνατο τουλάχιστο 300 ηλικιωμένων.

Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Τύπο, μεταφέρθηκαν ασθενείς με κορονοϊό, μέσα στα κτήρια των οίκων ευγηρίας χωρίς να τηρηθούν τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης για το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων.

Σύμφωνα με καταγγελίες νοσηλευτών, σε πολλές περιπτώσεις τους ζητήθηκε να μη φορέσουν ούτε τις μάσκες προστασίας «για να μην δημιουργήσουν κλίμα υπερβολικής ανησυχίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει