Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάνω από 10.000 νεκροί στην Μεγάλη Βρετανία

Παρά την μείωση θανάτων τις προηγούμενες ημέρες η κατάσταση παρουσίασε υποτρόπη με τους θανάτους πλέον να ξεπερνούν τους 10.000

Καθολική αύξηση παρουσιάζει για ακόμη μια φορά η θνητότητα του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, με 737 θανάτους εντός 24ώρου.

Παρά τα αισιόδοξα μηνύματα που προσέφεραν εντός εβδομάδος η μείωση των θανάτων, η κατάσταση παρουσίασε υποτροπή, με τους νεκρούς πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο να ξεπερνούν τους 10.000.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τους θανάτους που είχαν δηλωθεί μέχρι τις 19.00 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, 11 Απριλίου. Τις δύο προηγούμενες ημέρες, οι θάνατοι ξεπερνούσαν τους 900. Τα Σαββατοκύριακα, αφότου ξέσπασε η πανδημία, αναφέρονται λιγότεροι θάνατοι, κάτι το οποίο μπορεί να αποδοθεί σε καθυστέρηση της δήλωσής τους.

Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίστηκε ως «ζοφερή» από τον Ματ Χάνκοκ, υπουργό Υγείας της χώρας, καθώς η χώρα μπήκε στη λίστα εκείνων όπου οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 10.000. Σημείωσε όμως ότι η τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης φαίνεται ότι κάνει τη διαφορά, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) δεν έχει κορεστεί από την πανδημία με 2, .295 κλίνες διαθέσιμες, την παρούσα στιγμήσε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Στην αρχή αυτής της κρίσης, ο κόσμος έλεγε ότι το NHS θα καταβληθεί. Και είδαμε αυτόν τον κίνδυνο αλλού, όχι όμως και εδώ» ανέφερε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή οι βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες διαθέτουν 9.775 αναπνευστήρες και τις προηγούμενες ημέρες μοιράστηκαν 121.000 προστατευτικές στολές, ενώ ταυτόχρονα πάνω από 5.000 πρώην εργαζόμενοι στο NHS επέστρεψαν για να δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Επιπλέον, έχουν ελεγχθεί για τον νέο κορονοϊό 42.812 εργαζόμενοι στο NHS και στις υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η παρούσα κατάσταση συνάδει με το εξιτήριο του Μπόρις Τζόνσον από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν τις προηγούμενες μέρες, προσβεβλημένος από κορονοϊό. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί αλλιώς» αναφερόμενος στην κατάσταση του, κατά την περίοδο νοσηλείας του.

«Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να εκφράσω όσα χρωστάω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για τη διάσωση της ζωής μου» ανέφερε ο ίδιος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε σήμερα στο Twitter, λίγο μετά τη δημοσιοποίησή του εξιτηρίου του, από το νοσοκομείο St Thomas στο Λονδίνο, ενώ πρόσθεσε ότι: «Όλοι μαζί, ενωμένοι θα ξεπεράσουμε αυτή τη κρίση».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει