Ενημέρωση με ένα κλικ

Λήξη της σχολικής χρονιάς στην Νέα Υόρκη εξαιτίας του κορονοϊού

Η παράταση αναστολής λειτουργίας των δημοσίων σχολείων στην Νέα Υόρκη, σηματοδοτεί την λήξη της σχολικής χρονιάς

Την παράταση αναστολής λειτουργίας των δημόσιων σχολείων στη Νέα Υόρκη, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιά, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πριν σήμερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, με τις ανησυχίες περι διασποράς το κορονοϊού να οδηγούν στην απόφαση αυτή.

Ο Ντε Μπλάσιο, θεωρεί το άνοιγμα των σχολείων για μερικές εβδομάδες μη ρεαλιστικό, λόγω του ποσού της προετοιμασίας που απαιτείται για να γίνει με ασφάλεια προσθέτοντας πως αν ξανανοίξουν τα σχολεία, πολλά θα χρειαστεί να ξανακλείσουν εξαιτίας των μεμονωμένων περιστατικών κορονοϊού.

«Το να σας πω ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα σχολεία μας για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς είναι επώδυνο, αλλά μπορώ να σας πω, ότι αυτό είναι το σωστό» δήλωσε.

Ο Μπιλ ντε Μπλάσιο είχε διατάξει την αναστολή λειτουργίας των δημόσιων σχολείων στις 16 Μαρτίου προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού με αρχικό στόχο την επαναλειτουργία τους στις 20 Απριλίου. Ωστόσο, ο δήμαρχος είπε ότι σύντομα κατέστη σαφές πως ο στόχος αυτός ήταν μη ρεαλιστικός καθώς η πόλη έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο hotspot του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει