Ενημέρωση με ένα κλικ

Προειδοποίηση της Υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας για το ενδεχόμενο κοινωνικών εντάσεων

Προειδοποίηση της Ιταλίδας υπουργού εξωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, προς τους νομάρχες της χώρας

Την προσοχή στους νομάρχες της Ιταλίας, επέστησε η υπουργός Eσωτερικών της χώρας, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, προειδοποιώντας τους ότι ο κίνδυνος κοινωνικών εντάσεων ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης λόγω κορονοϊού, είναι οράτος.

«Μετά τις δυσκολίες του εργασιακού χώρου, μπορεί να ακολουθήσουν σοβαρές εντάσεις, με τυχόν αναζωπύρωση της κοινής εγκληματικότητας, αλλά και εστίες εξτρεμιστικού τύπου. Με τον κίνδυνο, στις νέες αυτές ανάγκες , να παρεισδύσουν ολέθριες ευκαιρίες για το οργανωμένο έγκλημα», ανέφερε η Ιταλίδα υπουργός.

Ο Ιταλικός τύπος αναφέρει, ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας θα συνεργαστούν με τους νομάρχες, για τον έλεγχο φαινομένων που συνδέονται με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, «τα οποία μπορεί να έχουν επιπτώσεις και στην δημόσια τάξη». Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, ζητά να ληφθεί υπόψη με την πρέπουσα προσοχή κάθε μήνυμα αποσύνθεσης του κοινωνικού και κοινωνικού ιστού, με ιδιαίτερη αναφορά στις ανάγκες των πιο αδύναμων κατηγοριών πολιτών.

Οι νομάρχες, τέλος, καλούνται να συνεργαστούν με την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ενίσχυση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και υπέρ των πολιτών που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει