Ενημέρωση με ένα κλικ

Κόντε: Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με δημοσιονομικά περιθώρια

«Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δηλώσει παρούσα, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το ευρωπαϊκό όραμα»

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, απευθυνόμενος χωρίς περιστροφές στο Βερολίνο, εν όψει της σημερινής νέας συνεδρίασης του Eurogroup, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Κόντε τόνισε μιλώντας στην Γερμανική εφημερίδα Bild, πως «στη Γερμανία μπορεί να έχετε όσα δημοσιονομικά περιθώρια θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να πιστεύετε ότι θα αντιμετωπίσετε μια τόσο φοβερή κοινωνική, υγειονομική και οικονομική κρίση μόνο με τα δημοσιονομικά σας περιθώρια»

Στις δηλώσεις του στην Bild, που δημοσιεύονται μερικές ώρες προτού συνέλθει εκ νέου το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για να συζητήσει την κοινή ευρωπαϊκή οικονομική αντίδραση στον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επαναλαμβάνει ότι:

«Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον η Ευρώπη να δηλώσει παρούσα, να δείξει ότι αίρεται στο ύψος των περιστάσεων αυτής της πρόκλησης. Διαφορετικά, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το ευρωπαϊκό όραμα, ο καθένας να μεριμνήσει για τον εαυτό του».

Όπως προειδοποιεί ο Κόντε, «σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν τριπλάσια, τετραπλάσια, πενταπλάσια ποσά για να βγούμε από αυτή την κρίση και δεν έχουμε εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε με τον καλύτερο, αποτελεσματικότερο και ταχύτερο τρόπο».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θα συζητήσει το ζήτημα με τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το Δημοκρατικό Κόμμα, τη «Ζωντανή Ιταλία» του Ματέο Ρέντσι και την παράταξη «Αριστερά και Ελευθερία».

Υπενθυμίζεται πως η Ιταλία θρηνεί πλέον 17.669 νεκρούς από την ασθένεια COVID-19 της πανδημίας του κορονοϊού ενώ το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχουν φτάσει στα 139.422.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει