Ενημέρωση με ένα κλικ

Ιράκ: Ρουκέτες έπληξαν πετρελαϊκή περιοχή

Δεν προκλήθηκαν θύματα ή ζημιές

Στο νότιο Ιράκ και σε περιοχή που φιλοξενεί ξένους εργάτες στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, έπεσαν ρουκέτες τα ξημερώματα της Δευτέρας, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με πετρελαϊκές και αστυνομικές πηγές.

Η αστυνομία ανέφερε πως οι τρεις ρουκέτες Κατιούσα, που εκτοξεύθηκαν γύρω στις 3.00 π.μ. τοπική ώρα, έπληξαν το οικιστικό και επιχειρησιακό κέντρο Μπουρτζέσια, δυτικά της κύριας πόλης Βασόρα, στο νότιο Ιράκ.

Η περιοχή φιλοξενεί ξένους εργάτες στην πετρελαϊκή βιομηχανία και γραφεία ξένων αλλά και ιρακινών πετρελαϊκών εταιρειών, αλλά είναι ως επί το πλείστον άδεια τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της απομάκρυνσης σχεδόν του συνόλου του ξένου προσωπικού λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Δύο αξιωματούχοι της κρατικής εταιρείας «Basra Oil Co.», που επιβλέπει τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις στον νότο, δήλωσαν πως η επίθεση δεν επηρέασε τις παραγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι βρήκαν έναν εκτοξευτή ρουκετών και κάποιες ρουκέτες που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε ένα κοντινό χωράφι.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με ρουκέτες.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ανέπτυξε επιπλέον δυνάμεις για τη διενέργεια έρευνας στην περιοχή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει