Ενημέρωση με ένα κλικ

Ιταλία: Έκκληση για εργασία στα χωράφια προς ανέργους

«Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες διότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης»

Εκτός από τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ιταλία, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει και πρόβλημα στον αγροτικό τομέα, καθώς όπως τονίζουν τα μέσα ενημέρωσης, πολλοί μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν στα χωράφια, επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Έτσι, η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, Τερέζα Μπελανόβα, δημοσιοποίησε την ανάγκη να στηριχθεί άμεσα ο αγροτικός τομέας και με την βοήθεια όσων Ιταλών λάβουν επίδομα ανεργίας.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλοι οι πολίτες που θα πάρουν οικονομικό βοήθημα, να συμβάλουν στην συγκομιδή, διότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης», είπε η Μπελανόβα.

«Είναι ανάγκη να διαπιστωθεί προσεκτικά ποιες είναι ανάγκες της κάθε περιοχής και πόση εργασία μπορεί να προσφερθεί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προσεκτικά μια μέθοδο για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την κατάσταση, φθάνοντας σε λύση», πρόσθεσε η Ιταλίδα υπουργός, η οποία ανήκει στο κόμμα που δημιούργησε ο πρώην πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει