Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Σε διήμερη καραντίνα η Κωνσταντινούπολη!

Ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης ζήτησε από όλους τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους για 48 ώρες

Ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγιά, ζήτησε από όλους τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους για 48 ώρες, θέτοντας σήμερα 29 Μαρτίου, την πόλη σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, εξουσιοδότησε τις προηγούμενες μέρες τους τοπικούς άρχοντες της κάθε περιφέρειας να αποφασίζουν για τα μέτρα στην κάθε περιοχή της χώρας, αποφεύγοντας να κηρύξει γενικό lockdown η κυβέρνηση.

Έτσι, ο νομάρχης της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας ανακοίνωσε μέσω twitter ότι η Κωνσταντινούπολη τίθεται σε απομόνωση και όπως ανέφερε ο Αλί Γερλίκαγιά, στο μήνυμά του:

«Αφήσαμε τις πλατείες μας στα πουλιά και τις παραλίες μας στους γλάρους. Για να ζήσουμε αυτές τις ομορφιές και να τις μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας, μείνετε σπίτι για 48 ώρες για την υγεία, την οικογένεια, τους αγαπημένους σας, την Κωνσταντινούπολη και τη χώρα μας».

Παράλληλα, στις εισόδους και εξόδους της Κωνσταντινούπολης διεξάγονται ιατρικοί έλεγχοι σε πολίτες που εισέρχονται ή εξέρχονται οδικώς από το νομό.

Σε περίπτωση διαπίστωσης ύποπτου κρούσματος οδηγείται για περαιτέρω εξετάσεις και καραντίνα. Έλεγχοι διεξάγονται και στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Κωνσταντινούπολης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει