Ενημέρωση με ένα κλικ

ΠΟΥ: Ο κορονοϊός διαδόθηκε και στην Αφρική – Στα 2.650 τα κρούσματα, 49 θάνατοι

Ο νέος κορονοϊός έχει πλέον διαδοθεί σε δεκάδες χώρες της Αφρικής, όπου έχουν καταγραφεί 2.650 κρούσματα και 49 θάνατοι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο ΠΟΥ είναι έτοιμος να στηρίξει όλες τις χώρες στη μάχη τους απέναντι στον ιό, τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι χώρες που έχουν αδύναμα συστήματα υγείας θα πρέπει να δράσουν επιθετικά για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του SARS-CoV-2, πρόσθεσε.

Στην Αφρική, μόνο στην Τυνησία, τη Ρουάντα και τον Μαυρίκιο έχει μέχρι στιγμής επιβληθεί καθολική καραντίνα, καθώς οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της στους φτωχούς πληθυσμούς των αφρικανικών χωρών είναι επικίνδυνες.

Οι δέκα εκατομμύρια κάτοικοι της Κινσάσα, πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, τίθενται σε καραντίνα από σήμερα και για τρεις εβδομάδες.

Η Σενεγάλη, η Κένυα και η Ακτή Ελεφαντοστού προτίμησαν να επιβάλουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η Νιγηρία, η πιο πολυπληθής χώρας της υποσαχάριας Αφρικής, περιορίστηκε σε «κάλεσμα» προς τους κατοίκους της πρωτεύουσας Αμπούτζα και του Λάγκος να μείνουν σπίτι τους.

Η Μπουρκίνα Φάσο έθεσε οκτώ πόλεις, ανάμεσά τους την πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου, σε καραντίνα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει