Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Στην Ιταλία νόσησαν και πέθαναν 31 γιατροί!

Ο εφιάλτης της πανδημίας δεν φαίνεται να έχει σταματημό στη γειτονική χώρα

Στην Ιταλία όπου ο εφιάλτης της πανδημίας του κορονοϊού σπέρνει τον θάνατο χωρίς σταματημό, πεθαίνουν και οι γιατροί που παλεύουν να κρατήσουν στη ζωή όσους νοσούν!

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα 25 Μαρτίου, 31 γιατροί έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους στη γειτονική μας χώρα από τον κορονοϊό.

Δεκαεπτά από αυτούς ήταν οικογενειακοί γιατροί, όπως έκαναν γνωστό οι αρχές.

Στο νοσοκομείο Σαν Καμίλο της Ρώμης υπάρχουν ακόμα έξι γιατροί έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα στην καθολική πολυκλινική Τζεμέλι επίσης στη Ρώμη, ολοκληρώνεται η πειραματική φάση ενός τεστ που θα προσφέρει ακόμα ταχύτερη απάντηση.

Όλοι οι Ιταλοί γιατροί ζητούν να υποβληθούν το γρηγορότερο δυνατό σε τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού, ώστε να μη μεταδώσουν, άθελά τους, τον κορονοϊό σε αμέτρητους ασθενείς.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις, τις περασμένες εβδομάδες.

Το αίτημα μαζικής πραγματοποίησης τεστ σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, προβάλλουν απόψε και πάνω από 20 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στην Λομβαρδία, η οποία επλήγη όσο καμία άλλη από τον κορονοϊό.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το χωριό Νέρολα στην περιοχή Σαμπίνα, έξω από τη Ρώμη, 72 κάτοικοι έχουν νοσήσει και αποφασίστηκε η δημιουργία μια «κόκκινης ζώνης», με απαγόρευση εξόδου και εισόδου από το χωριό.

Στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, 60 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, 40 άτομα που βρίσκονται σε οίκο ευγηρίας είναι θετικά στον κορονοϊό και το κτήριο μετατράπηκε σε «κέντρο για την καταπολέμηση του Covid 19».

Σε απομόνωση έχει τεθεί και σειρά οίκων ευγηρίας στην περιφέρεια της Σικελίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει