Ενημέρωση με ένα κλικ

Ένα μοιραίο παιχνίδι για την Ιταλία

Ερμηνεία της Ιταλικής τραγωδίας από Ιταλό ανοσιολόγο

Ο κορωνοϊός έχει στιγματίσει ολόκληρο τον πλανήτη με τους νεκρούς να ξεπερνάνε πλέον τους 11.500. Παρόλα αυτά το μεγαλύτερο βάρος και φαίνεται να κουβαλά η Ιταλία η οποία λαβωμένη από τον κορωνοϊό μετρά πλέον πάνω από 4.000 νεκρούς, με την περιοχή του Μπέργκαμο να επωμίζεται τους μισούς θανάτους της Ιταλίας, με το τοπικό αποτεφρωτήριο, να μην μπορεί να διαχειριστεί τους νεκρούς της πόλης και τον μακάβριο ρόλο του να αναλαμβάνουν γειτονικά αποτεφρωτήρια.

Το βίντεο της La Repubblica, με την νεκρική πομπή φορτηγών του στρατού τα οποία κουβαλούν φέρετρα θυμάτων του κορωνοϊού, είναι ενδεικτική.

Στο ερώτημα της εθνικής, και ίσως ευρωπαϊκής, τραγωδίας που γεννάται στην Ιταλία, απάντηση επιχειρεί να δώσει ο Ιταλός ανοσιολόγος,  Φραντσέσκο Λε Φόκε, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Umberto I της Ρώμης, ο οποίος θεωρεί την Ιταλική τραγωδία του κορωνοϊού απότοκο της μεγάλης συγκέντρωσης οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αταλάντα.

Το χρονικό της τραγωδίας κατά τον Λε Φόκε, ξεκίνησε όταν περίπου 2.500 οπαδοί ταξίδεψαν στην Ιταλία και το Μιλάνο με σκοπό να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την Βαλένθια, καθώς η Αταλάντα χρησιμοποιούσε ως έδρα το γήπεδο των Ίντερ και Μίλαν για το Champions League, καθώς η έδρα τους στο Μπέργκαμο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για αγώνα της διοργάνωσης.

Οι χιλιάδες οπαδοί, εκ των οποίων κάποιοι ήταν και πιθανοί φορείς του κορωνοϊού, επέστρεψαν στα σπίτια τους, έχοντας μολυνθεί, όπως αντιστοίχως και οι οπαδοί της Βαλένθια επιστρέφοντας στην Ισπανία.

Οι δηλώσεις του Λε Φόκε μεταδόθηκαν στο Football Italia:

«Πέρασε ένας μήνας από εκείνο το ματς, οπότε το timing δένει. Χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες, δίπλα-δίπλα, σε κατάσταση απόλυτης ευτυχίας γι’ αυτό που έβλεπαν από την Αταλάντα, οπότε όλα είναι πιθανά. Κανείς δεν ήθελε να χάσει αυτό το παιχνίδι, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στις εξέδρες βρέθηκαν και άνθρωποι που μπορεί να είχαν λίγο πυρετό, να είχαν ήδη συμπτώματα αλλά να μην έδωσαν σημασία».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει