Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Μαζική απόδραση κρατουμένων από φυλακές στην Βραζιλία!

Απέδρασαν πριν εφαρμοστεί η αναστολή των αδειών και των προνομίων λόγω της πανδημίας

Εκατοντάδες είναι οι κρατούμενοι που απέδρασαν από τέσσερις φυλακές της Βραζιλίας, μία ημέρα πριν τεθεί σε εφαρμογή η αναστολή των προνομίων τους, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι περισσότεροι από όσους απέδρασαν βρίσκονταν σε καθεστώς ημιελευθερίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Σάο Πάουλο και μετέδωσαν βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν ότι οι φυλακισμένοι που απέδρασαν είναι περίπου 1.000!

«Πράξεις απείθειας» καταγράφηκαν σε τουλάχιστον τέσσερις φυλακές όπου είναι έγκλειστοι κρατούμενοι με αυτό το καθεστώς, διευκρίνισε η πολιτειακή κυβέρνηση.

Οι αρχές αποφάσισαν να ακυρώσουν τα προνόμια των κρατουμένων σε καθεστώς ημιελευθερίας, «διότι αφορούσαν πάνω από 34.000 εγκλείστους».

«Με την επιστροφή τους στα σωφρονιστικά καταστήματα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να εισαχθεί και να εξαπλωθεί ο κορονοϊός σ’ έναν ευάλωτο πληθυσμό», εξήγησε η διεύθυνση φυλακών της πολιτείας, χωρίς να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των φυγάδων.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι «φροντίζουν» την κατάσταση.

Οι φυλακές της Βραζιλίας, όπου το πρόβλημα των υπεράριθμων κρατουμένων έχει προσλάβει τρομακτικές διαστάσεις, μετατρέπονται συχνά σε θέατρα αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες.

Όσοι έγκλειστοι απολαύουν καθεστώς ημιελευθερίας μπορούν να βγαίνουν από τα σωφρονιστικά καταστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε για να εργαστούν, ή για να κάνουν μαθήματα αν φοιτούν σε κάποια σχολή ή σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Λαμβάνουν έως και πέντε επταήμερες άδειες τον χρόνο.

Στη Βραζιλία των 210 εκατομμυρίων κατοίκων οι ομοσπονδιακές αρχές έκαναν λόγο για 234 κρούσματα του κορονοϊού, χωρίς κάποιο να έχει αποδειχθεί θανατηφόρο μέχρι στιγμής, εκ των οποίων τα 152 εντοπίζονται στο Σαν Πάουλο, την πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει