Ενημέρωση με ένα κλικ

Σάντσεθ: Προβλέπεται συρρίκνωση της ισπανικής οικονομίας

«Στο τέλος της κρίσης θα υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, μιλώντας σήμερα σε ένα σχεδόν άδειο κοινοβούλιο, δήλωσε πως η ισπανική οικονομία θα συρρικνωθεί ως αποτέλεσμα της κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Σάντσεθ κάλεσε όλους να συστρατευθούν στον «πόλεμο» όπως τον χαρακτήρισε, εναντίον του κορονοϊού.

Προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη εξάπλωση του κορονοϊού στο κοινοβούλιο, υπήρχαν μόνο 28 βουλευτές και πέντε υπουργοί για να ακούσουν τον Σάντσεθ, με αποτέλεσμα η αίθουσα της βουλής των 350 μελών να είναι ασυνήθιστα άδεια.

Όπως είπε ο Σάντσεθ στο κοινοβούλιο «είναι σαφές πως το ετήσιο ΑΕΠ θα μειωθεί, όπως έχει ήδη επισημάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2020 δεν θα έχει 12 μήνες, αλλά 10, ακόμη και εννέα».

«Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα επίπεδα της απασχόλησης και τη διάρθρωση της παραγωγής όσο διαρκεί η κρίση χωρίς μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά, στο τέλος της κρίσης θα υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη, περιλαμβανομένου και ενός πιθανού ριμπάουντ που θα επιταχύνει τη δραστηριότητα», συνέχισε.

Ο Σάντσεθ είπε πως η κρίση του κορονοϊού, που οδήγησε την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κλείσουν τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα, είναι επίσης «βάναυση», αναφερόμενος στο γεγονός ότι εκείνοι που χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα από την ασθένεια δεν μπορούν να τους κάνουν μια κανονική κηδεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει