Ενημέρωση με ένα κλικ

Δραστικά μέτρα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Σε 14ημέρη καραντίνα θα τίθενται όσοι εισέρχονται στην Αυστραλιανή επικράτεια από το εξωτερικό μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ανακοίνωση του Αυστραλού πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον.

Εντός των μέτρων συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων σε μια περίοδο 30 ημερών, με την Αυστραλία να καταγράφει ως τώρα 3 θανάτους και πάνω από 250 κρούσματα κορωνοϊού.

Πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστότοπου Stuff, αναφέρουν ύποπτο κρούσμα, σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι Ακαρόα της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Στο κρουαζιερόπλοιο Golden Princess, 3 επιβάτες έχουν τεθεί σε απομόνωση κατ’ εντολή του γιατρού του πλοίου. Με ένα εκ των προσώπων να έχει εμφανίσει συμπτώματα μόλυνσης και πλέον ν’αντιμετωπίζεται ως ύποπτο κρούσμα. Το πρόσωπο αυτό θα εξεταστεί σήμερα· με την διάγνωση να αναμένεται να γίνει γνωστή αύριο. Παράλληλα οι άλλοι δύο επιβάτες είχαν έλθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα μέσα στις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες.

Η Ακαρόα απαγόρευσε την αποβίβαση επιβατών από το ύποπτο κρουαζιερόπλοιο, ενώ στο Golden Princess, με βάση όσα είναι γνωστά, επιβαίνουν 3.700 επιβάτες και 1.100 μέλη πληρώματος.

Με βάση τα συγκεκριμένα γεγονότα, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε νέα μέτρα με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα μέτρα κινούνται στο ίδιο μοτίβο με την Αυστραλία, με απομόνωση των ταξιδιωτών οι οποίοι επισκέπτονται την Νέα Ζηλανδία, αλλά και την απαγόρευση ελλιμενισμού πλοίων μέχρι την 30ή Ιουνίου, με την Νέα Ζηλανδία να καταγράφει 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει