Ενημέρωση με ένα κλικ

Ερντογάν: Η Ελλάδα πραγματοποιεί δολοφονικές ενέργειες στα σύνορα!

«Η Τουρκία θα καλέσει την Ελλάδα να λογοδοτήσει για την κακομεταχείριση αθώων προσφύγων»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για «δολοφονικές ενέργειες» της Ελλάδας κατά των αιτούντων άσυλο στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε δηλώσεις του κατά την πτήση επιστροφής του από τις Βρυξέλλες, ο Ερντογάν συνεχίζει την προκλητική ρητορική και όπως μεταδίδει η Daily Sabah σημείωσε ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει σιωπηλή στις ενέργειες της Ελλάδας.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να κλείσει τις πύλες προς την Ευρώπη και κάλεσε εκ νέου την Ελλάδα να ανοίξει τις δικές της, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Ιντλίμπ.

«Η Τουρκία έχει πληρώσει βαρύ τίμημα για την κατάπαυση του πυρός και την προστασία αμάχων στην Ιντλίμπ, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να κάνει ό,τι της αναλογεί», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θα καλέσει την Ελλάδα να λογοδοτήσει για την κακομεταχείριση αθώων προσφύγων και θα εκθέσει τις ενέργειές της κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ:

«Η Ελλάδα δεν έχει γνώση του διεθνούς δικαίου. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να εξετάσει τη διεθνή διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν ότι οι ενέργειές τους στα σύνορα είναι δολοφονικές. Θα εκθέσουμε πάλι φωτογραφίες προσφύγων που έχουν γδυθεί στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ».

Τέλος ο Ερντογάν, συνεχίζοντας τις ψευδείς ειδήσεις που έχει καταρρίψει η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τέσσερα ή πέντε άτομα πρόσφατα, κατά τις προσπάθειες τους να εμποδίσουν τους μετανάστες να διασχίσουν τα σύνορα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι, ενόψει του ελληνικού αιτήματος να παραμείνουν κλειστά τα τουρκικά σύνορα, η Τουρκία δεν σκοπεύει να τα κλείσει.

Επίσης ο Ερντογάν ανακοίνωσε μια νέα σύνοδο, που θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Μαρτίου, με την παρουσία του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και πιθανόν και του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει