Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοιος: Σε καραντίνα όλη η Ιταλία!

Σε καραντίνα τέθηκε όλη η Ιταλία μετά τη ραγδαία εξάπλωση του ιού, καθώς οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 463, δηλαδή ενενήντα επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέσα σε μια ημέρα.

«Δεν υπάρχει πλέον χρόνος, απαιτούνται σκληρά μέτρα», προειδοποίησε ο Τζουζέπε Κόντε σε συνέντευξη Τύπου.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου έγινε λόγος για «προοδευτική ομογενοποίηση των κανόνων σε όλη την επικράτεια».

«Όλη η Ιταλία θα είναι προστατευόμενη περιοχή. Δεν υπάρχει πλέον κόκκινη, πράσινη ή κίτρινη περιοχή» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ιταλός πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι, «Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται “εγώ μένω σπίτι”… Το μέλλον είναι στα χέρια μας!», πρόσθεσε ο Κόντε.

«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» διευκρίνισε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλικής Α’ Εθνικής (Καμπιονάτο). Έως τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε από πλευράς του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι νεκροί στη γείτονα έφθασαν τη Δευτέρα τους 463, δηλαδή 97 σε ένα εικοσιτετράωρο (366 την Κυριακή).

Τα κρούσματα έχουν ανέλθει πλέον στα 7,985, δηλαδή 1.598 παραπάνω συγκριτικά με την Κυριακή, ενώ 724 άτομα έχουν αναρρώσει.

Η ηλικία του 1% των νεκρών κυμαινόταν από 50 έως 59 χρόνων, του 10% από 60 έως 69 ετών, του 31% από 70 έως 79 χρόνων, 44% των θυμάτων ήταν 80 έως 89 ετών, ενώ το 14% των θυμάτων ήταν πάνω από 90 ετών.

Η Ελλάδα διακόπτει τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Βόρεια Ιταλία

Στην αναστολή όλων των πτήσεων από κάθε ελληνικό αεροδρόμιο από σήμερα έως και τις 23 Μαρτίου από και προς τη Βόρεια Ιταλία ανακοίνωσε η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (9/3), η ΥΠΑ δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του κορονοϊου την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία.

Η σχετική NOTAM ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές Εμίλια Ρομάνα, Πεδεμόντιο, Λομβαρδία και Βένετο. Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More