Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Η «έκρηξη» μιας Ιταλίδας με ανοσολογική ανεπάρκεια

«Είμαι ένα ανοσοκατεσταλμένο κορίτσι και θεωρώ άδικο εσείς οι υγιείς και ωραίοι να μην τηρείτε τους βασικούς κανόνες»

Την «έκρηξη» ενός νοσηλευόμενου κοριτσιού, προκάλεσε η αδιαφορία του μέσου Ιταλού να ακολουθήσει τους βασικούς κανόνες υγιεινής και προστασίας, αλλά και στα έκτακτα μέτρα και τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης στις περιοχές που ο κορονοϊός καταγράφει ταχεία εξάπλωση!

Η «έκρηξη» του ανοσοκατεσταλμένου κοριτσιού, που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του ανά πάσα στιγμή, έγινε με ανάρτησή της στο Facebook:

«Αν νοσήσω από τον κορονοϊό, θα είμαι ένας από εκείνους που στη συνέχεια κάτω από την είδηση θα γράψετε όλοι: “Ω, καλά, αλλά ήταν ήδη άρρωστη”».

Έτσι ξεκίνησε την ανάρτησή της η Τζούλια Ου. που είναι ένα κορίτσι που παρουσιάζει ανοσολογική ανεπάρκεια και που ξέσπασε από το δίκιο που την πνίγει, σε μια κλειστή ομάδα του Facebook στην Ιταλία.

«Επειδή αυτός ο καταραμένος κορονοϊός σκοτώνει μόνο εκείνους που έχουν την κλινική εικόνα ενός ασθενή που βρίσκεται ήδη σε κίνδυνο θανάτου, αφήστε να μιλήσει ένας από αυτούς που ήδη βρίσκονται σε κίνδυνο» λέει και συνεχίζει:

«Παίρνω ένα ευλογημένο φάρμακο που ονομάζεται «Gilenya» (αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να ψάξετε τις ελαφρές παρενέργειες που έχει) που κάνει τις ανοσοποιητικές άμυνές μου ένα σουρωτήρι», αναφέρει η ανοσοκατεσταλμένη κοπέλα.

Το φάρμακο που είναι αναγκασμένη να παίρνει για να ζήσει η Τζούλια, έχει στην πραγματικότητα ένα ανοσοκατασταλτικό αποτέλεσμα, που προδιαθέτει τους ασθενείς σε κίνδυνο μολύνσεων.

Η Τζούλια, υπόκειται σε κίνδυνο άμεσο κίνδυνο της ζωής της σε περίπτωση που μολυνθεί από τον κορονοϊό Covid-19: «Αν νοσήσω από τον κορονοϊό, θα είμαι ένας από εκείνους που στη συνέχεια κάτω από την είδηση θα γράψετε όλοι: “Ω, καλά, αλλά ήταν ήδη άρρωστη”».

«Το καταλαβαίνω αυτό, σας κάνει να αισθάνεστε λίγο καλύτερα και να ηρεμείτε άμα γνωρίζετε κάποιον σε χειρότερη θέση από αυτή που είστε τώρα ή αν νοσήσετε εσείς. Ξέρετε ποιοι είμαστε εμείς;» ρωτάει η Τζούλια και συνεχίζει:

«Είμαστε αυτοί που έχουν ήδη αντιμετωπίσει τον καρκίνο, αυτοί που αγωνίζονται με εκφυλιστικές ασθένειες, αυτοί που έπαθαν καρδιακή προσβολή. Είμαστε αυτοί που αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται στην καθημερινή μάχη τους για ζωή και θεωρώ ότι είναι τρομακτικά άδικο ότι εσείς, οι υγιείς και όμορφοι σαν τον ήλιο, να αποφεύγετε όλους τους ιερούς κανόνες που θα μπορούσαν να σταματήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού», λέει η Τζούλια.

Η «έκρηξή» της συνεχίζεται, με στόχο την ευαισθητοποίηση των ατόμων που δεν σέβονται τους κανόνες για την πρόληψη της επιδημίας:

«Εσείς που λέτε ότι είναι μια απλή γρίπη και συνεπώς συγκεντρώνεστε στο εμπορικό κέντρο, εσείς που οργανώνετε “γεύματα ενάντια στο φόβο“, εσείς που τρέχετε να φύγετε μακριά από τις περιοχές που μπήκαν σε καραντίνα, εσείς που δεν καταλαβαίνετε ότι η ζωή δεν περιστρέφεται πάντα και μόνο γύρω από εσάς. Είναι η πρώτη και τελευταία ανάρτηση που κάνω για το θέμα, έχω ήδη γράψει πολλά: Απλώς σας ζητείται ένας ελάχιστος σεβασμός προς όσους πραγματικά κινδυνεύει η ζωή τους και δεν κλαψουρίζει συνεχώς για το τίποτα όπως οι περισσότεροι Ιταλοί. Δώστε μας ένα χέρι βοήθειας».

Μετάφραση από τα Ιταλικά: arthro.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει