Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πολιτεία της Νέας Υόρκης λόγω κορωνοϊού

Την κήρυξη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποφάσισε, ο κυβερνήτης της, Άντριου Κουόμο, με τον αριθμό τον κρουσμάτων να ανεβαίνει στους 76 νοσούντες,

Την κήρυξη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποφάσισε, ο κυβερνήτης της, Άντριου Κουόμο, με τον αριθμό τον κρουσμάτων να ανεβαίνει στους 76 νοσούντες, την στιγμή που σε όλες τις ΗΠΑ, τα κρούσματα είναι 300.

Η συγκεκριμένη, πρωτοβουλία από πλευράς Κουόμο, αναμένεται να διευκολύνει την κινητοποίηση πολιτειακών και ομοσπονδιακών πόρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθεί παρόμοιες αποφάσεις που έλαβαν χώρα στις πολιτείες της Ουάσινγκτόν και της Καλιφόρνια.

Στην περίπτωση της Νέας Υόρκης τα κρούσματα προήλθαν μετά από έξαρση της επιδημίας στην κομητεία του Γουέστσεστερ, προάστειο στα βόρεια της Νέας Υόρκης στο οποίο 57 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ο Κουόμο είπε ότι υπάρχουν και 11 περιπτώσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης.

«Κάνουμε εξετάσεις όλο το 24ωρο. Ελέγχουμε επιθετικά, κάνουμε ιχνηλατήσεις γιατί θέλουμε να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερους θετικούς στον ιό ωστε να τους βγάλουμε εκτός κυκλοφορίας», ανέφερε.

Η έξαρση του κορωνοϊού, προκαλεί την επικριτική στάση των ΗΠΑ απέναντι στην κυβέρνηση Τραμπ, καθώς δεν διανέμει γρηγορά τα αντιδραστήρια για τις εξετάσεις ωστε να εντοπιστούν έγκαιρα οι φορείς του ιού, με τις ΗΠΑ να μετρούν ήδη 15 θανάτους που αποδίδονται στον κορωνοϊό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει