Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανησυχία στην Ολλανδία από την επιστροφή 900 σπουδαστών από την Βόρεια Ιταλία

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση 900 Ολλανδών σπουδαστών, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ολλανδία, έπειτα από ταξίδι για σκι στην Βόρεια Ιταλία.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση 900 Ολλανδών σπουδαστών, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ολλανδία, έπειτα από ταξίδι για σκι στην Βόρεια Ιταλία.

Η κατάσταση στην Ολλανδία δημιουργεί ανησυχία, στον τοπικό πληθυσμό, με τον επίσημο συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού να αυξάνεται στα 188, με ανακοίνωση αξιωματούχων του τομέα υγείας.

Ταυτόχρονα, χθες ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος ως αποτέλεσμα κορωνοϊού, επί Ολλανδικού εδάφους.

Η ανησυχία που προκύπτει από το ταξίδι των 900 σπουδαστών, προκύπτει από την διαπίστωση ότι, η πλειονότητα των κρουσμάτων, προέρχεται από την Βόρεια Ιταλία, ως εστία μετάδοσης.

Παρά το γεγονός ότι οι Ολλανδικές Υγειονομικές αρχές, δεν έχουν εκδώσει κάποια απαγόρευση, η επιστροφή της αδελφότητας Vindicat, αποφασίστηκε από τους σπουδαστές εν μέσω ανησυχίας από τους πολίτες αλλά και από κάποιους βουλευτές.

Η αυτοκινητοπομπή των 14 λεωφορείων είχε προορισμό την πόλη του Γκρόνινγκεν στην Βόρεια Ολλανδία, με τις υγειονομικές αρχές να προχωρούν σε ενημέρωση των σπουδαστών, χωρίς όμως να τους θέσουν σε καραντίνα.

Οι οδηγίες προς τους σπουδαστές, αναφέρουν ότι θα πρέπει να “απέχουν από κοινωνικές επαφές”, ενώ αν εμφανίσουν συμπτώματα κρυολογήματος να τεθούν σε κατ΄οίκον περιορισμό και να επικοινωνήσουν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί αν εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης.

Στο θέρετρο του Σεστριέρε στις Ιταλικές Άλπεις, παραθέριζε η αδελφότητα, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την πόλη του Τορίνο, χωρίς να υπάρχει άμεση επαφή με την πληττόμενη περιοχή του Μιλάνο.

Η Ολλανδική κυβέρνηση εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς την Ιταλία κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ιταλία.

Για το γεγονός αναφέρθηκε ο αρχηγός της αδελφότητας Φλόρις Χάμαν στην εφημερίδα De Telegraaf, θεωρώντας την ανησυχία των πολιτών ”κατανοητή”, ενώ προσέθεσε . “Η κατάσταση άλλαξε το βράδυ της Τρίτης”.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, οι αρχές δεν ζήτησαν στην ομάδα να επιστρέψει, αλλά τα μέλη της αισθάνθηκαν πίεση να το πράξουν από κάποια άλλα μέλη και από τις οικογένειές τους.

.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει