Ενημέρωση με ένα κλικ

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στο Τενεσί των ΗΠΑ

Τουλάχιστον 22 νεκρούς έχουν αφήσει, ως τώρα ανεμοστρόβιλοι στο Τενεσί, στην περιοχή του Νάσβιλ, στις ΗΠΑ,

Τουλάχιστον 22 νεκρούς έχουν αφήσει, ως τώρα ανεμοστρόβιλοι στο Τενεσί, στην περιοχή του Νάσβιλ, στις ΗΠΑ, ισοπεδώνοντας κτίρια, καταστρέφοντας ένα αεροδρόμιο και αφήνοντας στο σκοτάδι δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης ψάχνουν στα κατεστραμμένα κτίρια για τυχόν εγκλωβισμένους ή τραυματίες, με τη πυροσβεστική υπηρεσία να αναφέρει περίπου 40 καταρρεύσεις κτιρίων στην πόλη.

«Προφανώς ήταν ένας πολύ ισχυρός ανεμοστρόβιλος. Υπάρχουν πολλά κατεστραμμένα κτίρια, πολλοί τραυματίες, πολλοί εγκλωβισμένοι», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τάιλερ Τσάντλερ σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook. «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Και αυτό σημαίνει ότι εάν μπορείτε να μείνετε στο σπίτι σας, σας παρακαλώ μείνετε στο σπίτι σας».

Σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και δικαστήρια παραμένουν κλειστά λόγω των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Νάσβιλ, όμως τα εκλογικά κέντρα που έχουν ανοίξει μέσα σε σχολεία και αλλού θα παραμείνουν ανοικτά.

Το Τενεσί αποτελεί μία από τις 14 πολιτείες όπου διεξάγονται προκριματικές εκλογές σήμερα, όμως η ψηφοφορία στο Νάσβιλ και τα περίχωρά του αναμένεται να ξεκινήσει μία ώρα αργότερα εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών.

Η εταιρεία διαχείρισης του ηλεκτρικού δικτύου Nashville Electric ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 44.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω καταστροφών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Την ίδια στιγμή το αεροδρόμιο John C. Tune (JWN) υπέστη, σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία.

Κεραυνοί, που συνόδευαν τον ανεμοστρόβιλο ήταν ορατοί στον νυχτερινό ουρανό, ενώ σε πλάνα που προβάλλουν αμερικανικά ΜΜΕ διακρίνονται κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί μετά το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

«Το Νάσβιλ υποφέρει και η κοινότητά μας είναι συντετριμμένη», ανήρτησε στο Twitter ο δήμαρχος Τζον Κούπερ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει