Ενημέρωση με ένα κλικ

Σοβαρά επεισόδια στην Χιλή

Ταραχώδης, αναμένεται ο Μάρτιος για την Χιλή στην οποία έχουν ξεκινήσει ήδη από χτες σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής,

Ταραχώδης, αναμένεται ο Μάρτιος για την Χιλή στην οποία έχουν ξεκινήσει ήδη από χτες σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής, με πολλά οδοφράγματα και λεηλατημένα καταστήματα στο Σαντιάγο, ενώ πολλές άλλες κινητοποιήσεις βρίσκονται στο προσκήνιο, με τις αρχές να φοβούνται μία σημαντική αναζωπύρωση της βίας.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Πλάσα ντε Ιτάλια στο Σαντιάγο για την πρώτη διαδήλωση.

Με τη δύση του ηλίου, διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία στις οδούς που γειτνιάζουν με την «Πλατεία της Αξιοπρέπειας», όπως έχουν ξαναβαπτίσει οι διαδηλωτές το επίκεντρο των κινητοποιήσεων, που συγκλονίζουν επί τέσσερεις μήνες τη χώρα στη χειρότερη κρίση που έχει γνωρίσει η χώρα από το 1990.

 

Ο έως τώρα απολογισμός, δείχνει 283 συλλήψεις και 73 τραυματίες αστυνομικούς. «Υπήρξε απόλυτη κι ωμή βία. Αυτές οι βιαιοπραγίες δεν έχουν να κάνουν το παραμικρό με τις κοινωνικές διεκδικήσεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κι Ασφάλειας Γκονσάλο Μπλούμελ.

Ένας διαδηλωτής παρασύρθηκε από όχημα της αστυνομίας, «λόγω της μεγάλης ποσότητας των αντικειμένων και των κοκτέιλ Μολότοφ που είχαν πέσει στο τζάμι του», όπως ανέφερε η αστυνομία, ενώ ένα διατηρητέο κτήριο παραδόθηκε για δεύτερη φορά στις φλόγες.

Οι ταραχές επεκτάθηκαν και σε άλλα τέσσερα προάστια της πρωτεύουσας, με οδοφράγματα σε σημαντικές αρτηρίες, ενώ περί τις 22.00 διακόπηκαν οι συγκοινωνίες σε όλην την πρωτεύουσα για προληπτικούς λόγους έως τις πρωινές ώρες. Το δίκτυο του μετρό έκλεισε επίσης 15 σταθμούς, οι οποίοι άνοιξαν πάλι τις πρωινές ώρες.

Οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Βαλπαραΐσο, ή την Κονσεπσιόν.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει