Ενημέρωση με ένα κλικ

Ιντλίμπ: Η Τουρκία κατέρριψε συριακό αεροσκάφος

Πολεμικό αεροσκάφος του καθεστώτος της Δαμασκού καταρρίφθηκε σήμερα από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το συριακό μαχητικό αεροσκάφος κατερρίφθη από F-16 των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Ιντλίμπ, όπου σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται ανάμεσα σε τουρκικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις, ανακοίνωσε

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA είχε μεταδώσει ότι συριακό αεροσκάφος έγινε σήμερα στόχος των τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ, χωρίς να διευκρινίσει εάν κατερρίφθη.

Πρόκειται για το τρίτο συριακό αεροσκάφος που καταρρίπτεται από την Κυριακή από την τουρκική αεροπορία.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, σε απάντηση για τις επιχειρήσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και τον θάνατο δεκάδων τούρκων στρατιωτών την περασμένη εβδομάδα.

Από την πλευρά της, η Μόσχα προειδοποίησε την Τουρκία ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών αεροσκαφών που πετούν στη Συρία, αφού η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από την Ιντλίμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει