Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Νοσηλεύεται περιφερειακός σύμβουλος της Λομβαρδίας

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ιταλία - Πρώτο κρούσμα και στην Ρώμη

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία, με τελευταίο τον περιφερειάρχη της επαρχίας της Λομβαρδίας και αρμόδιο για την βιώσιμη ανάπτυξη που κι αυτός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Έτσι με απόφαση που πάρθηκε σήμερα, σε εξετάσεις θα υποβληθούν όλα τα μέλη της περιφερειακής κυβέρνησης της Λομβαρδίας, που είναι μία από τις περιοχές της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του νέου κορονοϊού.

Παράλληλα, διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Σαρδηνία και στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στην Ρώμη βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας άνδρας που εργάζεται στην αστυνομική διεύθυνση της Αιώνιας Πόλης.

Σε ό,τι αφορά την έλλειψη νοσοκόμων και γιατρών στις περιοχές που βρίσκονται σε απομόνωση, έως τώρα 30 γιατροί που έχουν βγει στην σύνταξη προσέφεραν εθελοντικά το επαγγελματικό τους έργο.

Επίσης, αναμένεται να επισπευσθεί κατά δυο μήνες η υποστήριξη της πτυχιακής εργασίας περίπου 50 νέων νοσοκόμων, ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Στο Μιλάνο σήμερα άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο καθεδρικός ναός του Ντουόμο, αλλά η προσέλευση των επισκεπτών και πιστών είναι σαφώς περιορισμένη, σε σχέση με το παρελθόν.

Η δε περιφέρεια της Λομβαρδίας, συμβούλεψε τους πολίτες της άνω των 65 ετών, να αποφύγουν, τις επόμενες τρεις εβδομάδες, να βγαίνουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τέλος, η εβδομάδα αυτή θα αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, βάσει των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί έως τώρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει