Ενημέρωση με ένα κλικ

Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: Τα σύνορα άνοιξαν και δεν κλείνουν

Αμετάκλητος και προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα το πρωί της Δευτέρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να κλείσει τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

«Είπαμε στους Ευρωπαίους πως θα ανοίξουμε τα σύνορά μας και δεν μας πήραν στα σοβαρά. Τώρα που οι πόρτες μας είναι ανοικτές, ήρθε η ώρα να λάβετε κι εσείς το μερίδιο που σας αναλογεί από το φορτίο μας. Μας παίρνουν συνεχώς τηλέφωνα και μας λένε να κλείσουμε ξανά. Όμως τους απαντάμε πως η δουλειά τώρα έχει τελειώσει. Το απόγευμα θα συναντηθώ με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, ενώ θα συναντηθώ και με τη Μέρκελ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του πρότειναν να οργανωθεί μια σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή του ίδιου και «τεσσάρων ή πέντε χωρών».

Ο Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί το βράδυ, της Δευτέρας, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Έχει επίσης δηλώσει ότι ενδέχεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν την Πέμπτη 

Στο μεταξύ η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου στη Ρωσία για να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο την κλιμάκωση της έντασης στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, όπου η Άγκυρα διεξάγει επιχείρηση εναντίον του συριακού στρατού, τον οποίο στηρίζει η Μόσχα.

«Θα πάω στη Μόσχα την Πέμπτη και θα συζητήσω τις εξελίξεις (στη Συρία) με τον κ. Πούτιν. Ελπίζω ότι εκεί κάτω θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως μια κατάπαυση του πυρός και θα βρούμε μια λύση σ’ αυτήν την υπόθεση», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Ο πρόεδρός μας θα μεταβεί στη Ρωσία στις 5 Μαρτίου για μια επίσκεψη μίας ημέρας», ανέφερε η τουρκική προεδρία.

 

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, διευκρίνισε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για την εφαρμογή των συμφωνιών του Σότσι στη Συρία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει