Ενημέρωση με ένα κλικ

Τουρκία-ΒΙΝΤΕΟ: Φεύγουν πάνω από 76.000 πρόσφυγες

Η «είδηση» που το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει σαν «τουρκικά fake news»

Το «Anadolu», το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, σε πλάνα από drones που ανήρτησε, δείχνουν όπως υποστηρίζει, τη μαζική φυγή 76.358 προσφύγων μέσω Αδριανούπολης, μια «είδηση» που το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει σαν «τουρκικά fake news».

Το «Anadolu» επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σημειώνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κατ’ επανάληψη αποτύχει στις δεσμεύσεις της απέναντι στην Άγκυρα, στο θέμα του προσφυγικού.

Απάντηση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού και του εκπροσώπου επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Στις συγκεκριμένες δηλώσεις, ο Σοϊλού έκανε λόγο για 76.358 μετανάστες μέχρι το πρωί της Κυριακής, ενώ στη συνέχεια ο Αλτούν ανέβασε τον αριθμό σε 80.888 μετανάστες, οι οποίοι κατευθύνονταν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Νωρίτερα, σε έναν πρώτο απολογισμό, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ έκανε λόγο για 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Από την πλευρά της Αθήνας, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι σε διάστημα 24 ωρών, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου μέχρι την ίδια ώρα σήμερα, έχουν καταγραφεί περίπου 10.000 απόπειρες εισόδου σε ελληνικά εδάφη.

Δείτε το βίντεο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων «Anadolu»:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει